16 Δεκέμβριος 2015, 19:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2015, 17:08

Δεύτερο σκληρό πακέτο μέτρων από τον Πούτιν προς την Τουρκία

  • Δεύτερο σκληρό πακέτο μέτρων από τον Πούτιν προς την Τουρκία
    (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Δεύτερο πακέτο μέτρων, πιθανώς ακόμα πιο σκληρό κι απ’ το πρώτο, φέρεται να έχει έτοιμο προς υλοποίηση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Τουρκίας, ως απάντηση στη στάση που τηρεί η Τουρκία στο θέμα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους SU-24.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της το νέο κατάλογο των μέτρων του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο νέο αυτό πακέτο συμπεριλαμβάνονται μορφές οικονομικής δραστηριότητας από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, αποκαλύπτεται ότι θα απαγορευθεί η αγορά υπηρεσιών από πλευράς του ρωσικού κράτους αλλά και του ιδιωτικού τομέα από την Τουρκία. Μέτρο από το οποίο αναμένεται να πληγούν όλες οι τραπεζικές και διατραπεζικές εργασίες, ο τομέας του τουρισμού (που ήδη πλήττεται από την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ) κ.ά.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η τουρκική οικονομία αναμένεται να υποστεί ζημιά που θα υπερβαίνει τα 20 δισ. δολάρια ετησίως, με επίπτωση 3% στο ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.