15 Δεκέμβριος 2015, 20:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2015, 19:23

Αποποινικοποιούνται οι μαθητικές καταλήψεις με τροπολογία Φίλη

  • Αποποινικοποιούνται οι μαθητικές καταλήψεις με τροπολογία Φίλη

Συνεχίζονται τα ανέξοδα… δώρα της κυβέρνησης στην εκλογική της πελατεία. Με τροπολογία που κατέθεσε, ο υπουργός Παιδείας ο οποίος δεν αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ποντίων, καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του έτους 2000, που προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους «καταληψίες».

Όπως επισημαίνεται από τον Νίκο Φίλη: «Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς αποποινικοποιούνται οι μαθητικές κινητοποιήσεις.

»Η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων, που κυρώθηκε με το Ν. 2811/2000 κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεών τους.

Άλλωστε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων στο χώρο του σχολείου τιμωρείται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών, οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων».