15 Δεκέμβριος 2015, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2015, 15:35

Ρύθμιση ξεπαγώνει τις προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

  • Ρύθμιση ξεπαγώνει τις προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Στο νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Βουλή, περιλαμβάνεται η ρύθμιση με την οποία ανοίγουν οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών, και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης όλων των κλάδων, καθώς και του κλάδου ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ταυτόχρονα, ξεπαγώνουν οι προσλήψεις και οι διορισμοί σε νησιωτικούς Δήμους.

Στην ίδια ρύθμιση οι τρίτεκνοι, όπως ισχύει και για τους πολύτεκνους, εντάσσονται πλέον στις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων του ν.2643/1998. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν έξτρα μόρια στη διαδικασία των προσλήψεων και των διορισμών.

Για γονέα με τρία παιδιά τα μπόνους μόρια είναι 200· για κάθε ανήλικο παιδί προστίθενται 50 μόρια. Άλλα 50 μόρια παίρνει ο τρίτεκνος σε περίπτωση που ο/η σύζυγος δεν εργάζεται.

Υποψήφιοι για πρόσληψη ή διορισμό που είναι παιδιά τρίτεκνης οικογένειας παίρνουν αυτομάτως 100 μόρια. Αν κάποια από τα αδέρφια τους είναι ανήλικα, παίρνουν μπόνους 50 μόρια για κάθε ένα.