15 Δεκέμβριος 2015, 13:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2015, 13:16

«Λαβράκια» έβγαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από έφοδο στην UBS

  • «Λαβράκια» έβγαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από έφοδο στην UBS

Στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα UBS κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία υποκαταστήματος της τράπεζας, στο πλαίσιο έρευνας για την αποκαλούμενη «λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εισβολή» των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία, φάκελοι και σκληροί δίσκοι Η/Υ. Η επεξεργασία των στοιχείων δρομολογεί εξελίξεις στην υπόθεση εξαγωγής μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 καταθέτες με λογαριασμούς που αφορούν ποσά από 1,5 μέχρι 12 εκατομμύρια ευρώ.

Τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην UBS πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάστης, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Βάσει των ευρημάτων εκτιμάται ότι τα πρόστιμα που θα αποδοθούν στο Δημόσιο θα φτάσουν τα 2 δισεκ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να συνεργαστούν και να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων.