14 Δεκέμβριος 2015, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2015, 21:37

Σπίρτζης: Για 90 λεπτά θα ισχύουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

  • Σπίρτζης: Για 90 λεπτά θα ισχύουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Αύξηση της διάρκειας των εισιτηρίων, από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε 90 λεπτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

O υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, δήλωσε πως, παράλληλα, με την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από την 1η Ιανουαρίου στα 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα, θα αυξηθεί και η διάρκεια του εισιτηρίου στα 90 λεπτά της ώρας.

Απέδωσε την αύξηση όχι στο κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά στην τιμή του ΦΠΑ και υπογράμμισε ότι θα μείνει σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αλλά και η παροχή δωρεάν μετακίνησης στους ανέργους.

«Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, μένει σταθερή η κάρτα την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του. Μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό.

»Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι, ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί και ο χρόνος ισχύος του ώστε να επανέλθουμε εκεί που ήταν πριν την προηγούμενη μείωση.

»Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.