14 Δεκέμβριος 2015, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2015, 19:51

Σε αργία ο Μπέος – Αναζητείται δήμαρχος για τον Βόλο

  • Σε αργία ο Μπέος – Αναζητείται δήμαρχος για τον Βόλο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, που παραλήφθηκε προσωπικά από τον Αχιλλέα Μπέο, του κοινοποιήθηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία τίθεται σε αργία μετά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011.

Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τίθεται σε αργία και παραπέμπεται ο δήμαρχος Βόλου, είχε υπογραφεί από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Αχιλλέας Μπέος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα του δημάρχου.

Ο κ. Μπέος πλέον της αίτησης αναστολής και ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ ζητεί παράλληλα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων της Ελλάδας, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού.