13 Δεκέμβριος 2015, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2015, 11:11

Κοτζιάς: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου περί τζιχαντιστών

  • Στο Βουκουρέστι ο Κοτζιάς για την τριμερή Ελλάδας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του περί τζιχαντιστών, οι οποίοι πιθανόν να διέλθουν προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι απλώς είχε απαντήσει –σε ερώτηση γερμανικού μέσου ενημέρωσης– ότι σε περίπτωση που οι δυνάμεις που κυριαρχούν στην Ευρωζώνη «αποσταθεροποιούσαν την κατάσταση στην Ελλάδα», τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρομερό κύμα μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους θα υπήρχαν «και άνθρωποι εκτός ελέγχου».

Συμπλήρωσε πως όταν ο ίδιος, στις αρχές του 2015, είχε θέσει το ζήτημα της τρομοκρατίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε θεωρηθεί από Ευρωπαίους συναδέλφους του ότι προσπαθούσε να εκτρέψει την προσοχή από το ζήτημα της Ουκρανίας, λόγω φιλικών αισθημάτων προς τη Ρωσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, οι κατοπινές εξελίξεις τον δικαίωσαν.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μια πρωτοβουλία, καλώντας στη Χίο Μέρκελ και Ερντογάν. «Μετά σχεδιάζουμε να περάσουμε απέναντι στη Σμύρνη ώστε να δούμε και τις δύο πλευρές», αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η απευθείας συζήτηση με την Τουρκία και όχι με τη μεσολάβηση τρίτων.