12 Δεκέμβριος 2015, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 15:28

Όταν ένας Πόντιος έγινε… drone! (φωτο)

  • Όταν ένας Πόντιος έγινε… drone! (φωτο)

Τι και αν απαγορεύτηκε στους συγκεντρωμένους να σηκώσουν drone ώστε να απαθανατίσουν από ψηλά τα μηνύματα που θα έγραφαν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας; Η ποντιακή ευρηματικότητα ήρθε για να δώσει τη λύση.

Στο χώρο της πλατείας Συντάγματος λοιπόν, κι ενώ είχε προκαθοριστεί συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού, είχαν σκεφτεί οι οργανωτές να χρησιμοποιήσουν και drone (εναέρια ρομποτική συσκευή που φέρει κάμερα και τηλεκατευθύνεται) ώστε να ληφθούν πλάνα από ψηλά, μιας και στο έδαφος αναμμένα κεριά θα σχημάτιζαν κάποιες λέξεις-μηνύματα.

Η αστυνομία όμως επενέβη και χάλασε τα σχέδια. Ήρθε στο σημείο και απαγόρευσε ρητά τη χρήση του, διότι θεωρείται όργανο κατασκοπείας, και δίχως ειδική άδεια στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εμείς όμως δεν το βάλαμε κάτω.

Με τη χρήση μιας σκάλας, ενός σέλφι στικ, ενός Πόντιου σε ρόλο... drone αλλά και μιας ομάδας Ποντίων σε ρόλο ανυψωτήρα, καταφέραμε κι βγάλαμε πανοραμικές φωτογραφίες.

Για ακόμη μια φορά η ποντιακή ευρηματικότητα έλαμψε προκειμένου να μεταφερθεί το μήνυμα της αγωνιστικότητας για τα δίκαια του ποντιακού ελληνισμού.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015
17:30
«Τρεις γενοκτονίες, Μία στρατηγική, Ένας Αγώνας, Μια Αναγνώριση, Ένα Μνημείο» είναι το κοινό...