11 Δεκέμβριος 2015, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2015, 15:43

Μακελειό σε πόλη της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους

  • Μακελειό σε πόλη της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους
    Αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που αναλαμβάνει δράση κατά των τζιχαντιστών.

Σε περίπου 50-60 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 80 των τραυματιών από την τριπλή βομβιστική επίθεση με φορτηγά που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Ταλ Ταμέρ της βορειοανατολικής Συρίας, δήλωσε εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

Η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από νοσοκομείο, η άλλη σε αγορά και η τρίτη σε κατοικημένη περιοχή της πόλης, διευκρίνισε ο Ρεντούρ Τζελίλ σε μήνυμα που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για αμάχους, όταν, σύμφωνα με το ίδιο, τρεις καμικάζι ανατίναξαν ισάριθμα παγιδευμένα φορτηγά σε διαφορετικές περιοχές της πόλης Ταλ Ταμέρ, που βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Κούρδους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας «Ασαγίς» επιρρίπτεται η ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Ισλαμικό Κράτος αν και επισήμως κανείς δεν έχει αναλάβει. Το Ταλ Ταμέρ ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις και έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.