10 Δεκέμβριος 2015, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2015, 19:14

Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Με άκουσαν χωρίς να με απορρίψουν

  • Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Με άκουσαν χωρίς να με απορρίψουν

Την πρώτη προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους θεσμούς για το νέο ασφαλιστικό έκανε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο Υπουργός παρουσίασε στο κουαρτέτο το νομοσχέδιο  το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση τον Ιανουάριο. Στη δίωρη συνάντηση που είχαν όπως αποκάλυψε ο Κατρούγκαλος οι θεσμοί άκουσαν τις προτάσεις του αλλά δεν πήραν θέση κυρίως στο θέμα που αφορά την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

«Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης ενώ νωρίτερα είχε διευκρινίσει ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων δεν θα συζητιούνταν.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομήσει 700 εκ. ευρώ χωρίς να προβεί σε περαιτέρω περικοπές των κύριων συμβάσεων και προστατεύοντας το κατά δύναμιν τις επικουρικές. Οι δανειστές αντιθέτως απαιτούν ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ αλλά και σύνδεση της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια.