10 Δεκέμβριος 2015, 20:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2015, 18:53

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό

  • Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Ο μεγάλος... πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι οι αγρότες. Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσουν το «καυτό» μέτωπο από το νέο χρόνο, αν αποφασίσει το Μαξίμου να υλοποιήσει τελικά τα σχέδιά του για τη φορολόγησή τους.

Σήμερα, σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λάρισας στον Πλατύκαμπο όπου συμμετείχαν επίσης αγρότες από τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό αλλά και κτηνοτρόφοι, αποφασίστηκε να ετοιμάσουν τα τρακτέρ τους και να βγουν στην εθνική οδό, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

H έξοδος των τρακτέρ θα γίνει κατόπιν πανελληνίου συντονισμού και η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όταν θα συναντηθούν εκπρόσωποι των αγροτών οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροκτηνοτρόφων.

Μία εβδομάδα πριν από την τελική έξοδο στις εθνικές οδούς θα υπάρχουν προσυγκεντρώσεις τρακτέρ σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και σε χωριά. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, εξάλλου, για την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε νέα συγκέντρωση αγροτών.