9 Δεκέμβριος 2015, 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2015, 13:37

«Τρεις γενοκτονίες, ένας ο αγώνας» για την αναγνώριση του εγκλήματος

  • «Τρεις γενοκτονίες, ένας ο αγώνας» για την αναγνώριση του εγκλήματος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλεξανδρος Μπελτές)

Τις φωνές τους ενώνουν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα Πόντιοι, Μικρασιάτες με καταγωγή κι από άλλες περιοχές της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αρμένιοι και Ασσύριοι, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 17:30, στην πλατεία Συντάγματος. Σύνθημα των απογόνων των θυμάτων γενοκτονίας είναι «Τρεις γενοκτονίες, Μία στρατηγική, Ένας Αγώνας, Μια Αναγνώριση, Ένα Μνημείο».

Στόχος, μέχρι τέλους, η δικαίωση των προγόνων που υπέστησαν Γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τούρκους αλλά και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο πουθενά στον κόσμο, σε βάρος οποιουδήποτε λαού.

Τη διαμαρτυρία οργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων.

Με ένα κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις καλούν «τους ελλαδικούς φορείς των λαών που υπέστησαν Γενοκτονία σε συνεργασία και κοινό αγώνα, για να γιγαντωθεί η φωνή των θυμάτων μέσα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι αρνητές αμφισβητούν έντονα την ιστορική πραγματικότητα, ταυτιζόμενοι έτσι με τους θύτες».

Παράλληλα εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για ενιαίο κοινό αγώνα για αναγνώριση των Γενοκτονιών των χριστιανικών λαών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα από τον ίδιο θύτη.

Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015
17:30
«Τρεις γενοκτονίες, Μία στρατηγική, Ένας Αγώνας, Μια Αναγνώριση, Ένα Μνημείο» είναι το κοινό...