7 Δεκέμβριος 2015, 12:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2015, 11:33

Βραδιά αλληλεγγύης Ποντίων για τη μικρή Μαρία (φωτο, βίντεο)

  • Βραδιά αλληλεγγύης Ποντίων για τη μικρή Μαρία (φωτο, βίντεο)

Η Μαρία είναι εννέα μηνών και γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ζει στον Ασπρόπυργο με την οικογένειά της, αλλά όπως αποδείχτηκε το περασμένο Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, δεν έχει μόνο τους γονείς της που τη στηρίζουν αλλά και πολλούς φίλους.

Πλήθος κόσμου στήριξε την προσπάθεια του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων, που μαζί με το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν την αποκατάσταση της Μαρίας.

Βρέθηκαν όλοι μαζί, τραγούδησαν και γλέντησαν πιο πολύ από ό,τι συνήθως, μια και η γιορτή ήταν για καλό σκοπό. Για να γίνει καλά το κοριτσάκι και να γυρίσει στο σπίτι του γερό και δυνατό.

Μαθητές και καθηγητές από σχολεία του δήμου Ασπροπύργου συνέβαλαν και αυτοί από το υστέρημά τους, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν. Ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου Αθηνά Σωτηριάδου ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέδραμαν οικονομικά αλλά και εκείνους οι οποίοι βοήθησαν να στηθεί η εκδήλωση.

Γ. Βαρυθυμιάδης: Δείξατε με τον τρόπο αυτόν το δείγμα ανθρωπιάς που είχαν οι πρόγονοί μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε κι εμείς, όσο μπορούμε.

Ο Πόντιος καλλιτέχνης Δημήτρης Καρασαββίδης μετέφερε στο pontos-news.gr το δικό του μήνυμα: «Αυτές οι στιγμές είναι για να είναι ο άνθρωπος δίπλα στον άνθρωπο. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτε άλλο πέραν από την ανθρωπιά και τη στήριξη ο ένας απέναντι στον άλλον. Όλα τα άλλα είναι ανούσια». Κι έκλεισε με ένα ρητό που –όπως μας είπε– λέει πάντα: «Κανένας Πόντιος, δεν είναι για χάσιμο. Ο καθένας από την πλευρά του είναι χρήσιμος, είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Τη μικρή Μαρία συνοδεύουν οι ευχές όλων μας να την δούμε σύντομα με το χαμόγελο στα χείλη, υγιέστατη και δυνατή.

Κείμενο-φωτο-βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Gallery
Εκδηλωσεις