7 Δεκέμβριος 2015, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2015, 08:27

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες
    Από παλιότερες κινητοποιήσεις στην Αργολίδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

«Θερμός» προβλέπεται ο Γενάρης, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας έτσι στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου πραγματοποιήθηκε χθες πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Βαγγέλη Μπούτα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουν στηθεί μπλόκα σε όλη την επικράτεια. Κάθε περιοχή θα έχει αποφασίσει από πριν σε ποια σημεία θα βρίσκονται αυτά.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, τονίστηκε επίσης πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, συντονισμένα και οργανωμένα.

O Β. Μπούτας αναφέρθηκε εισαγωγικά στην πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και τα όσα συζητήθηκαν. «Βρήκαν παπά, δηλαδή Τσίπρα-Καμμένο να μας θάψουν. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν, το κάνουν τώρα… Να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, αναφέρθηκε στις ενημερωτικές συσκέψεις και κινητοποιήσεις που έχει γίνει μέχρι τώρα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, είπε πως οι πολιτικές της ΕΕ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζει την αγροτιά, κάνοντας λόγο για μαζικούς και διαρκείς αγώνες.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στον κλάδο και στα πολλαπλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εκτιμώντας πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο.