6 Δεκέμβριος 2015, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2015, 12:39

Συγκεντρώσεις σήμερα για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

  • Συγκεντρώσεις σήμερα για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το μεσημέρι γίνεται κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία.

Επίσης, δεύτερη πορεία έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα ενώ οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα θα είναι κλειστοί από τις 15:00 και 17:00 αντίστοιχα. Συγκεντρώσεις στη μνήμη του 15χρονου θα γίνουν και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό, επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία (και η Πυροσβεστική), ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως βέβαια στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί που θα βγουν στους δρόμους θα ξεπεράσουν τους 5.000. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου χθες, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκε ένας Πορτογάλος τουρίστας.