5 Δεκέμβριος 2015, 20:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2015, 17:39

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος

  • «Έφυγε» ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Λάκης Μπέλλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοίνωσε την απώλεια του δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ηρακλή (Λάκη) Μπέλλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Λάκης Μπέλλος, γεννήθηκε στο Στείρι Λειβαδιάς το 1954. Από το 1977 κείμενά του δημοσιεύονταν στα περιοδικά «Τραστ του Γέλιου» και «Θησαυρός». Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», και στη συνέχεια στις εφημερίδες «Ειδήσεις» και «Απογευματινή». Αργότερα εργάστηκε στο περιοδικό «Τηλέραμα», ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Λάκης Μπέλλος εργάστηκε πολλά χρόνια ως κειμενογράφος στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «ΣΚΑΙ 100,3» και «Αντέννα FM». Επίσης, υπήρξε κειμενογράφος πολλών σατιρικών τηλεοπτικών εκπομπών στους Τ/Σ «MEGA», «ΣΚΑΙ», «ΑΛΤΕΡ», «ALPHA» και «STAR». Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, από το 1988 έως και φέτος, συνέγραψε πλήθος επιθεωρήσεων, στις οποίες συμμετείχε η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου, ενώ είχε βραβευθεί από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων δύο φορές για το έργο του.