5 Δεκέμβριος 2015, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2015, 14:33

«Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν στον Τοίχο… με τον Γιώργο Χατζηνάσιο» – Επετειακή εκδήλωση στο Ζωγράφειο

  • «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν στον Τοίχο… με τον Γιώργο Χατζηνάσιο» – Επετειακή εκδήλωση στο Ζωγράφειο
    (Φωτ.: mandoulides.edu.gr)

Μία μοναδική εμπειρία έζησε το (πολυπληθές) κοινό που παρακολούθησε την επετειακή εκδήλωση «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν στον Τοίχο… με τον Γιώργο Χατζηνάσιο», που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο για τον εορτασμό της Παναγίας του Πέρα και των 122 ετών από την ίδρυση του φημισμένου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης.

Μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στην Πόλη, όπου συνάντησαν τους μαθητές του Ζωγράφειου Λυκείου. Με ενθουσιασμό, όλοι μαζί μοιράστηκαν τη σκηνή με τον κορυφαίο δημιουργό, ο οποίος πρόσθεσε «πολύχρωμες πινελιές» και φυσικά πολλές γλυκές νότες καθισμένος στο πιάνο.


(Φωτ.: http://mandoulides.edu.gr)

Επάνω στον καμβά τα παιδιά ζωγράφισαν και έστειλαν μήνυμα αγάπης και δημιουργικής συνύπαρξης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ. Χατζηνάσιος ανακηρύχθηκε από τον διευθυντή του Ζωγραφείου Γιάννη Δεμιρτζόγλου ως «Επίτιμος Ζωγραφειώτης» για την πολυετή προσφορά του στον ελληνικό τραγούδι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο σεβασμιότατος αρχιερέας Δέρκων Απόστολος, ο Πατριαρχικός εκπρόσωπος Γρηγόριος, ο γενικός πρόξενος Ευάγγελος Σέκερης, η πρόξενος Δανάη Βασιλάκη, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ο συντονιστής εκπαίδευσης Σταύρος Γιωλτζόγλου, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Συμεωνίδης, ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ Λάμπρος Παπαϊωάννου, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Σίκη Παπαϊωάννου, οι απόφοιτοι του 1965 και του 1975 του Ζωγραφείου, γονείς και συγγενείς των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων και πλήθος φίλων.


(Φωτ.: pontos-news.gr)

Στην εκδρομή τους οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μαζί με τους μαθητές του Ζωγραφείου αλλά και τους καλεσμένους είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό των Εισοδίων της Παναγίας της Κοινότητας Σταυροδρομίου-Πέρα, να πάρουν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια να επισκεφθούν τον ιστορικό Αθλητικό Σύλλογο του Πέρα, που ιδρύθηκε το 1886. Επιπλέον επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Αγια-Σοφιά, στο Μπλε Τζαμί, στη Βυζαντινή Κινστέρνα, στο Μουσείο Μέσων Μεταφοράς Rahmi Koc και στο Aquarium.


(Φωτ.: mandoulides.edu.gr)

Τέλος, κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στον Βόσπορο, οι μαθητές των δύο σχολείων με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους καλεσμένους τους χόρεψαν και τραγούδησαν μέχρι τελικής πτώσης. Το ταξίδι τελείωσε στη μαγευτική Κοινότητα Μέγα Ρεύματος, όπου γονείς και μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Το Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουτεβελή και βίωσαν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, αντάξιες της πολίτικης φιλοξενίας και της ρωμαίικης αρχοντιάς. 

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2015
16:30
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.