5 Δεκέμβριος 2015, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2015, 11:18

Επίσκεψη Ελληνοαμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο

  • Επίσκεψη Ελληνοαμερικανών γερουσιαστών στη Λέρο
    Ο Λ. Ραπτάκης (πρώτος από αριστερά) και ο Τ. Κατσιαντώνης (τρίτος από αριστερά) μαζί με τον πρέσβη Σ. Θεοχαρόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Τ. Κουράκη (φωτ.: hellenicparliament.gr)

Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποιούν σήμερα δύο Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, προκειμένου να δουν από κοντά το υπό κατασκευή σημείο υποδοχής και (πρώτης) καταγραφής προσφύγων.

Τους Τομ Κατσιαντώνη και Λου Ραπτάκη θα συνοδεύσει, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Κόκκινος.

Στη Λέρο, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλλια, τον έπαρχο Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρο, τον διοικητή του Λιμενικού Σώματος, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες και της Frontex καθώς και εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εθελοντικά στο νησί.

Ο Τ. Κατσιαντώνης είναι πολιτειακός βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire των ΗΠΑ και ο Λ. Ραπτάκης μέλος της ΠαΔΕΕ και πολιτειακός γερουσιαστής στην πολιτεία Rhodes Island των ΗΠΑ.