6 Δεκέμβριος 2015, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 14:14

Η εκπομπή «Πάμε Πακέτο» αναζητά Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

  • Η εκπομπή «Πάμε Πακέτο» αναζητά Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Η Ελληνική Νεολαία Ρωσίας, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ (Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού) των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησαν συνεργασία με την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» που προβάλλεται από τον Alpha.

Έπειτα από πρωτοβουλία των Ελλήνων της Ρωσίας, εγκαινιάζεται πρόγραμμα αναζήτησης των Ελλήνων που χωρίστηκαν κατά τη μετακίνησή τους από περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ προς την Ελλάδα.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης πολλοί Έλληνες εσπευσμένα αποφάσισαν να φύγουν προς την Ελλάδα. Δεν αποχώρησαν όμως όλοι την ίδια χρονική περίοδο, ούτε με τα ίδια μέσα – αλλά και ο προορισμός τους δεν ήταν ίδιος. Κάποιοι πήγαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, άλλοι παρέμειναν στην πρώην Σοβιετική Ένωση λόγω οικονομικών δυσχερειών ή άλλων εμποδίων. Η έλλειψη μέσων επικοινωνίας, τότε, συνέβαλε στο να χάσουν οι άνθρωποι ο ένας τον άλλον και να ψάχνουν τους αγαπημένους τους τα επόμενα χρόνια. Με δεδομένο αυτό, ξεκίνησε το πρόγραμμα αναζήτησης.

Ήδη αναζητούνται οι:

  • Δημήτρης Μπάρκας του Ιωάννη, 50-55 χρονών. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Μπάρκας του Κωνσταντίνου. Υπάρχει πληροφορία ότι εδώ και δύο χρόνια κατοικεί στα Γιάννενα, προσπαθώντας να βρει τους συγγενείς του.
  • Αλέξανδρος Σεφεριάδης του Συμεών, γεννηθείς περίπου το 1925. Πατέρας του ήταν ο Συμεών Σεφεριάδης του Ιωάννη, που μετανάστευσε από τη Μικρά Ασία στην Κριμαία.