4 Δεκέμβριος 2015, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2015, 09:00

Κατασχέσεις λογαριασμών δυο πρώην υπουργών

  • Κατασχέσεις λογαριασμών δυο πρώην υπουργών
    Ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Γιώργος Βαρεμένος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από το λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Γιάννη Ανθόπουλο) και άλλα 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ (Αριστείδη Τσιπλάκου) αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στη δήλωση του «πόθεν έσχες».

Ακόμη, η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα, που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Βόμβα έριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βαρεμένος και για το περιβόητο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο ίδιος δεν έχει αποκρύψει από την δήλωση του μόνο το 1.000.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον καταθέσεις, καθώς και συμμετοχές σε ακίνητα. 

Η διαφορά αυτή φέρεται να προέκυψε από την σύγκριση του αρχικού πόθεν έσχες και του συμπληρωματικού που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 2011. Υπογραμμίζεται ότι η επιτροπή αποφάσισε  να γίνει δίχως την περαιτέρω εντολή της το άνοιγμα των λογαριασμών του, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τι δήλωσε ο Σταθάκης
«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου» τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής για τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου στον υπουργό Οικονομίας. Όπως τονίζει, αυτό δηλώθηκε το 2013 αλλά όχι το 2014 καθώς ο ίδιος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά τα ακίνητά του δεν υπάρχει καμία παράλειψη. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014» καταλήγει.