3 Δεκέμβριος 2015, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2015, 00:13

Στη Βουλή το θέμα του ΟΠΑΠ

  • Στη Βουλή το θέμα του ΟΠΑΠ

Kοινή ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σ’ αυτή επισημαίνουν ότι « η κυβέρνηση  αντί να στρέψει την προσοχή της στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, προχωρά στην επιβολή και νέων φόρων στις νόμιμες επιχειρήσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ που αποτελούν έναν κλάδο 4.500 μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες, προσφέρουν πάνω από 22.000 θέσεις απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα και συνεισφέρουν περισσότερα των 80 εκατ. ευρώ ετησίως στο ελληνικό δημόσιο».

Οι βουλευτές της ΝΔ, μάλιστα, θέλοντας να υπογραμμίσουν τον ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων του παράνομου τζόγου αναφέρονται στις εκτιμήσεις που έχει αναφέρει η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία έχει προσδιορίσει το ποσό αυτό σε 5,5, δισ. ευρώ το χρόνο!

Στο πλαίσιο αυτό οι  Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος ερωτούν τους δύο υπουργούς όχι μόνο πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τον παράνομο τζόγο ο οποίος θα επέφερε πολλαπλάσια δημόσια έσοδα και σημαντικά κοινωνικά οφέλη, αλλά και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΕΕΕΠ για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα.

Και εάν θα εφαρμοστεί αυτό το ειδικό τέλος και σε άλλους παρόχους τυχερών παιγνίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι Αυγενάκης και Παναγιωτόπουλος , ρωτούν εάν οι δύο υπουργοί πριν προχωρήσουν στη νομοθέτηση του «μονομερούς» αυτού τέλους  έχουν «εξετάσει με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού τη νομιμότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο να δικαιωθεί ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες και να ακυρωθεί» η επιβολή του.