4 Δεκέμβριος 2015, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2015, 11:53

Ο αγώνας των Ποντίων για τα δίκαιά τους δεν θα σταματήσει! – Δηλώσεις από την εκδήλωση στο Σύνταγμα (βίντεο)

  • Ο αγώνας των Ποντίων για τα δίκαιά τους δεν θα σταματήσει! – Δηλώσεις από την εκδήλωση στο Σύνταγμα (βίντεο)
    (Φωτ.: Βασ. Καρυοφυλλίδης για το pontos-news.gr)

Τις επόμενες κινήσεις της στον αγώνα για την αποκατάσταση των γεγονότων αναφορικά με την ιστορία των Ποντίων, που αποτελεί ηθικό χρέος απέναντι στους 353.000 ανθρώπους που έπεσαν θύματα Γενοκτονίας, μελετά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την επαύριο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα.

Από το στόμα όλων των συμμετασχόντων διατυπώθηκε ξεκάθαρα η αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρις εσχάτων για τα δίκαια του ποντιακού ελληνισμού.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για την κάλυψη της εκδήλωσης, το pontos-news.gr μίλησε με ορισμένους από τους πρωταγωνιστές: Τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργο Παρχαρίδη, τον πρόεδρο της ΠΟΕ Χρήστο Τοπαλίδη, τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιώργο Βαρυθυμιάδη, τον τέως πρόεδρο της ΠΟΕ και βουλευτή ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, και τη γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Γεωργία Χαριτίδου.


Δηλώσεις για Φίλη, αφαίρεση ποντιακού από την εξεταστέα ύλη, άρνηση Γενοκτονίας, συντάξεις Ποντίων (βίντεο: Βασ. Καρυοφυλλίδης)