3 Δεκέμβριος 2015, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2015, 18:42

Τον Γιώργο Κούδα τίμησαν οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Ελλάδας

  • Τον Γιώργο Κούδα τίμησαν οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Ελλάδας

Τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούδα, τον «Μεγαλέξανδρο των γηπέδων», τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), εντάσσοντάς τον στον κύκλο των «Επίμονων Θεσσαλονικέων», που εγκαινίασε το 2014, για να αναδείξει προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την ταυτότητα της νεότερης Θεσσαλονίκης.

«Στο ποδόσφαιρο έχω κερδίσει πολλά, ζήλεψα όμως τον Στάνλεϊ Μάθιους, επειδή του έδωσαν τον τίτλο του σερ. Σήμερα εσείς με ονομάσατε άνθρωπο»

Αυτά είπε ο τιμώμενος ευχαριστώντας τους διοργανωτές, και τόνισε ότι για τον ίδιο η δημοσιογραφία δεν διακρινόταν ποτέ σε «αθλητική, πολιτική· όλα είναι πολιτισμός».

Το στίγμα της ομαδικότητας που είχε αναπτυχθεί γύρω από την προσωπικότητα του τιμώμενου έδωσε ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Χρήστος Τερζανίδης λέγοντας: «Ήμασταν όλοι αδέρφια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, και ο Κούδας θα είναι αρχηγός μας ώσπου να πεθάνουμε».  

«Αν ο Τσιτσάνης αντιπροσωπεύει τον νεοελληνικό πολιτισμό, τον αντίστοιχο ρόλο για τον νεοελληνικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό έχει ο Κούδας», τόνισε ο δημοσιογράφος (και βιογράφος του ποδοσφαιριστή) Κώστας Μπλιάτκας, ενώ ο δημοσιογράφος Νίκος Καρράς ανέτρεξε σε ανθρώπινες ιστορίες που αναπτύχθηκαν γύρω από τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή και συνόψισε τα χαρακτηριστικά του:

«Ήθος, εντιμότητα, ομορφιά, αρμονία, συναίσθημα, σεβασμός».

«Ο Κούδας και η ποδοσφαιρική παρέα του υπηρέτησαν το άθλημα με αξιοσύνη, με σθένος, εντιμότητα, απαράμιλλη αξιοπρέπεια και ασυνήθιστο κιμπαρλίκι, απότοκο της δεκαετίας του ’70», αποτίμησε ο δημοσιογράφος Ντίνος Καραμητρούσης την αθλητική διαδρομή του τιμώμενου.  


Ο τέως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης με τον Γιώργο Κούδα

Στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς» έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής ο εκδότης του περιοδικού Εντευκτήριο Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.