3 Δεκέμβριος 2015, 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2015, 08:08

ΝΔ: Κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου

  • ΝΔ: Κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου

Ποδαρικό το 2016 με νέο αρχηγό θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτήν την απόφαση κατέληξε χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ. Οι κάλπες στη ΝΔ θα στηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και θα γίνουν με ομπρέλα τη Vodaphone!

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι εάν δεν εκλεγεί κάποιος από τους Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη τότε οι κάλπες θα στηθούν εκ νέου στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Η απόφαση αυτή δείχνει τον συμβιβασμό που έγινε, καθώς αντί στις 13 Δεκεμβρίου και στις 20 του ίδιου μήνα επελέγη η μετάθεση της δεύτερης Κυριακής για το 2016.

Μια ακόμη αλλαγή που ίσως προκαλέσει αντιδράσεις εάν γίνει δεκτή τελικά, είναι αυτή που αντικαθιστά την ψηφοφορία μέσω ελέγχου υπολογιστή με εκείνη του τηλεφωνικού κέντρου μέσω του οποίου θα τσεκάρεται ο πολίτης που θα ψηφίζει.

Το ερώτημα βέβαια για την κεντροδεξιά είναι εάν η εκλογή νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης που ταλανίζει τη ΝΔ ή θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας περιπέτειας με μια ακόμη διάσπαση στο χώρο. Παράλληλα βέβαια απαλλάσσει τον νέο αρχηγό από τις ψηφοφορίες που θα γίνουν μέσα στο Δεκέμβριο και κυρίως εάν πάει το ασφαλιστικό στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι την όποια απόφαση θα την χρεωθεί η μεταβατική, υπό τον Πλακιωτάκη, ηγεσία.