9 Αύγουστος 2013, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:15

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά με συγκέντρωση φαρμάκων

  • Συγκέντρωση φαρμάκων στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά με συγκέντρωση φαρμάκων.

Σε συμβολικό εορταστικό κλίμα συγκεντρώνουν τον Δεκαπενταύγουστο φάρμακα για τους ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, το τάμα μας στην Παναγία, το κάνουμε φάρμακα για τους συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη. Στον προαύλιο χώρο εκκλησιών (δείτε παρακάτω τις εκκλησίες), σε καλάθια με ειδικό σήμα, θα συλλέγονται τα φάρμακα που θα προσφέρουμε όλοι μαζί.

Το τάμα μας σε φάρμακα που θα προσκομίσουμε, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Αναλυτικά:

Τοποθεσία: Παναγία Σουμελά – Καστανιά Ημαθίας
Ημερομηνία: 15 Αυγούστου 2013
Ωρα: 10:00πμ – 1:00μμ

Η δράση υλοποιείται από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας. Τα φάρμακα θα συγκεντρωθούν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαλογή και την κατηγοριοποίηση τους και θα τα παραδώσουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βέροιας.

Συνδιοργανωτές: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, «Αποστολή» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ΣΚΑΙ, Ιερά Μητρόπολη Σύρου Τήνου, Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας, Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Γρεβενών, Δήμος Βέροιας, Δήμος Γρεβενών (Τοπική Ενότητα Σαμαρίνας), Δήμος Πάρου, Δήμος Νισύρου, Δήμος Κύθνου, Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, Ίδρυμα Παναγίας Σουμελά.

Η συλλογή των φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί επίσης και στις παρακάτω εκκλησίες:

· Στην Παναγιά της Τήνου

· Στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου (μόνο στις 16/08)

· Στην Παναγιά Κανάλα της Κύθνου

· Στη Σπηλιανή της Νισύρου

· Στη Μεγάλη Παναγιά στη Σαμαρίνα (μόνο στις 16/08)