1 Δεκέμβριος 2015, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2015, 17:20

Ζίγκλερ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ

  • Ζίγκλερ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ
    Ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΟΠΑΠ ΑΕ αναφορικά με το ζήτημα των VLTs και της επιβολής τέλους στα παιχνίδια της, παρουσίασε η διοίκηση του Οργανισμού σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Ο επικεφαλής του Oργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ τόνισε πως η διοίκηση έχει προβεί σε νομικές ενέργειες, ασκώντας το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος και οι συμβάσεις παραχώρησης για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της ΟΠΑΠ ΑΕ, των μετόχων, των συνεργατών και των πρακτόρων της.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η αιφνίδια αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου και η οριζόντια επιβολή τέλους, στέλνουν συνολικά ένα αρνητικό μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των VLTs, ο Κ. Ζίγκλερ ανέφερε πως το project παραμένει παγωμένο. «Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η επανεκκίνηση του έργου. Έχουμε διεξοδικά ενημερώσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και την ΕΕΕΠ σχετικά με τις αρνητικές και τις επιζήμιες του νέου κανονισμού», είπε.

Χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας ότι «τα μόνα αποτελέσματα του νέου κανονισμού θα είναι η γιγάντωση του παράνομου τζόγου, η απώλεια δημοσίων εσόδων και η μη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Τόνισε ότι κατατέθηκε αίτημα διαιτησίας, στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου, κατά τα οριζόμενα στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ ΑΕ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.  

Για το θέμα της επιβολής ειδικού τέλους, σημείωσε πως αυτή η ενέργεια συνιστά «διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη –αδειοδοτημένων και μη– εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο Οργανισμός προετοιμάζεται και για άλλες ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη η επιβολή φόρου, αυτού που η κυβέρνηση ονομάζει ειδικό τέλος και ταυτόχρονα και επιβολή φόρου επί των μικτών εσόδων.

Υποστήριξε επίσης ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία δημοσίων εσόδων δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ καταβάλλει τους περισσότερους φόρους στη χώρα, και μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, στηρίζει μεταξύ άλλων την ανακαίνιση των Νοσοκομείων Παίδων, έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.