1 Δεκέμβριος 2015, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2015, 17:06

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου

  • Οι μαθητές που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου
    Η ζωγραφιά της Γεωργίας Μπαλτατζίδου, από το Δημοτικό Σχολείο Κοπάνου Νάουσας, με τίτλο «Παναγία Σουμελά, το σύμβολο της ιστορικής μας πατρίδας», κέρδισε το δεύτερο βραβείο

Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος διαγωνισμός του υπουργείου Παιδείας από άποψη συμμετοχών. Για πέμπτη χρονιά μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με ζωγραφιές οι πιο μικροί, και εκθέσεις οι πιο μεγάλοι, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» υπό το υπουργείο Παιδείας.

Επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης ήταν ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στάθης Πελαγίδης.

Στους μαθητές του Δημοτικού ζητήθηκε να ζωγραφίσουν μια εικόνα από τον Πόντο. Οι μαθητές του Γυμνασίου έγραψαν έκθεση για τα όσα έζησαν οι Πόντιοι κατά την εκδίωξή τους από τις πατρογονικές εστίες, ενώ οι εκθέσεις των μαθητών του Λυκείου αφορούσαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας και το κατά πόσο μπορεί να αφυπνίσει τους λαούς ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τέτοιους είδους ενέργειες.

Σε κάθε βαθμίδα, εκτός από τα τρία πρώτα βραβεία, η επιτροπή απονέμει και επτά επαίνους. Από φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τα ποσά των βραβείων που αντιστοιχούν στους νικητές του διαγωνισμού να δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Φέτος στο διαγωνισμό συμμετείχαν και παιδιά μικρότερης ηλικίας από εκείνη που ορίζουν οι όροι, δηλαδή μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την Γ΄ Δημοτικού. Έτσι, η οργανωτική επιτροπή επιθυμώντας να επιβραβεύσει και αυτή την προσπάθεια αποφάσισε να δώσει επιπλέον πέντε επαίνους (εκτός διαγωνισμού).

Η απονομή των αναμνηστικών στους μαθητές που διακρίθηκαν θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα ονόματα των παιδιών που κέρδισαν βραβεία και επαίνους.