1 Δεκέμβριος 2015, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2015, 14:44

Ξεκινούν και πάλι οι κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο

  • Έως ένα μισθό μείον οι χαμηλόμισθοι από τα νέα μέτρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο απευθύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει και πάλι οι κατασχέσεις.

Οι κατασχέσεις είχαν παγώσει το καλοκαίρι εξαιτίας των capital controls, ωστόσο από αυτό το μήνα ισχύουν και πάλι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους (είτε μέσω δόσεων είτε με δικαστική ή διοικητική απόφαση), ή όσοι έχουν χάσει τη ρύθμιση, θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν σε έως και 24 δόσεις κατά περίπτωση.

Επιπλέον, για να μην χάσουν τη ρύθμιση οι οφειλέτες –με βάση τις ισχύουσες ρυθμίσεις– θα πρέπει να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα και τις νέες βεβαιωμένες οφειλές τους.

Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να «προστατεύσουν» έναν τραπεζικό λογαριασμό, σε μία τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό έως 1.250 ευρώ το μήνα. Ο λογαριασμός αυτός θα πρέπει να δηλωθεί στο TAXISnet. Εάν υπάρχει λογαριασμός μισθοδοσίας ή πληρωμής συντάξεων, υποχρεωτικά αυτός θα είναι ο λογαριασμός για το ακατάσχετο.