30 Νοέμβριος 2015, 21:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2015, 19:57

Παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ

  • Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε προϊόντα μαϊμού αξίας εκατομμυρίων ευρώ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την παραίτησή του από τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ υπέβαλε ο Παναγιώτης Δάνης. Αιτία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, είναι η πλήρης αποδυνάμωση του ΣΔΟΕ με τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων διενέργειας φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την υποχρεωτική μετάθεση 500 υπαλλήλων σε υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.

Οι διατάξεις αυτές συμπληρώθηκαν αργότερα και με πρόσθετες ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν τη μείωση των οργανικών θέσεων του ΣΔΟΕ (από 730 σε 230) και την ουσιαστική «απενεργοποίηση» της ιστορικής αυτής υπηρεσίας.

Ο Π. Δάνης φέρεται να έχει συνοδεύσει την παραίτησή του και με επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναλαμβάνει πολλά από όσα είχε επισημάνει και σε προηγούμενη πολυσέλιδη επιστολή που είχε αποστείλει στις 22 Ιουλίου στον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, θυμίζει ότι με εκείνη την επιστολή είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων μείζονος σημασίας που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς έλεγχο και να παραγραφούν.

Πάντως, νωρίτερα σήμερα, άγνοια για το θέμα δήλωσε (μιλώντας από το βήμα της Βουλής) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Όταν ενημερωθώ για τους λόγους της παραίτησης, θα απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά.