30 Νοέμβριος 2015, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2015, 00:21

«Θέλουμε μια αίθουσα που να μας χωράει» – Το αίτημα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου

  • «Θέλουμε μια αίθουσα που να μας χωράει» – Το αίτημα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
    Το pontos-news.gr βρέθηκε σε μια καθιερωμένη εβδομαδιαία πρόβα του συλλόγου (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
  • «Θέλουμε μια αίθουσα που να μας χωράει» – Το αίτημα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
    (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Σε μια καθιερωμένη πρόβα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου παρευρέθηκε το pontos-news.gr, για να διαπιστώσει ότι η αίθουσα είναι μικρή και δεν χωρά τους χορευτές του συλλόγου. Τα ίδια τα μέλη του χορευτικού τμήματος πλέον δυσανασχετούν με την κατάσταση και προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου ιδρύθηκε το 1989 και μέχρι σήμερα αναπτύσσει έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα.

«Το χορευτικό των παραστάσεων δεν έρχεται για πρόβα, παρά μόνο όταν έχουμε κάποια εκδήλωση όπου και κρίνεται απαραίτητο, γιατί δεν χωράμε να κάνουμε όλοι μαζί πρόβα», λέει στο pontos-news.gr η χοροδιδάσκαλος και αντιπρόεδρος της ένωσης Ειρήνη Απλακίδου, και συνεχίζει: «Σήμερα, όπως βλέπετε, αρκετά άτομα κάθονται γιατί πολύ απλά δεν επαρκεί ο χώρος».

Ο σύλλογος έμεινε στάσιμος για κάμποσα χρόνια λόγω κάποιων ατυχών συγκυριών, μέχρι που έφτασε να πραγματοποιεί δικές του εκδηλώσεις-θεσμό όπως «Τη Περιστερί το λάλεμαν».

Το ετήσιο πανηγύρι «Τη Περιστερί το λάλεμαν», η ετήσια χοροεσπερίδα, τα περίπτερα για τη 19η Μάη, διάφορες εκδηλώσεις και ημερίδες, το έθιμο των Μωμόγερων στο πλαίσιο των εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου, είναι κάποιες από τις καθιερωμένες ετήσιες δράσεις του συλλόγου.


Η κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου που αποδεικνύεται μικρή

Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Αθανασιάδης, «είμαστε στην ευτυχή θέση να καλωσορίζουμε κάθε βδομάδα και καινούρια μέλη στο σύλλογο [...] εδώ μέσα πλέον δεν μπορούν να χορέψουν τα παιδιά. Αυτό που ζητάμε, είναι να μας παραχωρηθεί μια αίθουσα από το Δήμο Περιστερίου». Ως εκ τούτου, απευθύνει έκκληση στο Δήμο Περιστερίου –και ιδίως στον Πόντιο δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη– να πράξει όπως υποσχέθηκε, να έχει δηλαδή η ένωση δική της στέγη.

Σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου (επί της λεωφόρου Θηβών) βρίσκεται η ένωση, κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει και τα αρνητικά του, όπως καταγγέλλουν στο pontos-news.gr χορευτές: η ηχορύπανση, λόγω των διερχόμενων οχημάτων, είναι πολύ έντονη.

Επίσης, ακόμα και στο διάλειμμα της πρόβας δεν έχουν πολλές ανέσεις για ξεκούραση. Σε ένα στενό μπαλκόνι προσπαθούν στριμωχτά να πάρουν μια ανάσα αφού δεν υπάρχει άλλος βοηθητικός χώρος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η ομάδα του χορευτικού αλλά και τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου κάνουν ομόφωνα έκκληση στο Δήμο Περιστερίου να συνδράμει ώστε να βρεθεί μια λύση.

Κείμενο-φωτο-βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης