30 Νοέμβριος 2015, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2015, 15:23

Ρωσία: Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την αρχαία Ελλάδα

  • Ρωσία: Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την αρχαία Ελλάδα

Τη λογοτεχνία στην αρχαία Ελλάδα βάζει στο μικροσκόπιο ο διαγωνισμός με τίτλο «Σελίδες της Αρχαιότητας», που προκηρύχθηκε στη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας Δώρα Γιαννίτση, στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, μεταξύ αυτών μαθητές και φοιτητές.

Τα επιμέρους θέματα εστιάζουν στη λογοτεχνία της αρχαίας Ελλάδας: «Λύσανδρος και Αλκιβιάδης» (διαγωνισμός στο λογοτεχνικό διήγημα για τους ήρωες του Πελοποννησιακού Πολέμου), «Αργοναύτες» (διαγωνισμός διηγήματος ή ποιήματος) και «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας» (κατηγορία διαγωνισμού αποκλειστικά για τους μαθητές σχολείων μέσης εκπαίδευσης).

«Θεωρούμε ότι η δραστήρια συμμετοχή των Ρώσων φιλελλήνων και οι κοινές προσπάθειες θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε το 2016 αποτελέσει πραγματικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας», υπογραμμίζει η Δ. Γιαννίτση.

  • Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-εργασιών στο διαγωνισμό λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2016, και το πρώτο βραβείο είναι κρουαζιέρα στο Αιγαίο ή το Ιόνιο μέσα στο 2016.