28 Νοέμβριος 2015, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2015, 21:26

Κουτσούμπας: Αναζητούν συνενόχους στα βάρβαρα μέτρα

  • Κουτσούμπας: Αναζητούν συνενόχους στα βάρβαρα μέτρα

Μπορεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας να είπε «όχι» στην πρόσκληση που του απήυθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και να μην συμμετείχε στην σύσκεψη των αρχηγών, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βγάλει ανακοίνωση καταπέλτη στην οποία καταγγέλει τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως τονίζει: «Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης.

»Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ κράτησε τη μόνη συνεπή στάση προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενο να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη–παρωδία.

»Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα, με τη στάση τους. Ο μόνος επωφελής για το λαό δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».