9 Αύγουστος 2013, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:15

Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου: Γιορτάζει 30 χρόνια δράσης!

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου: Γιορτάζει 30 χρόνια δράσης!

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου συμπληρώνει 30 χρόνια Πολιτιστικής δράσης.

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένας σύλλογος με πολλές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και όχι μόνο.

Σκοπός του συλλόγου είναι η αναβίωση, διατήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων του Ποντιακού Ελληνισμού και το έμβλημα του είναι ο μονοκέφαλος αετός της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας.

Διατηρεί τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων (Λύρα, νταούλ), τμήμα Η/Υ, δύο χορευτικά τμήματα, ένα για μικρές ηλικίες και ένα για μεγάλες εκ των οποίων το μεγάλο συμμετέχει σε καλέσματα άλλων συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας.

Πάγιες εκδηλώσεις του συλλόγου είναι:

Εκδήλωση της αποκριάς με άναμμα φανού, Γιορτή της γυναίκας, 19 Μαΐου ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού στο Βατόλακκο και διάλεξη από ομιλητή, πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο με παραδοσιακή ποντιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, παραμονή πρωτοχρονιάς ένα έθιμο των αρχαίων χρόνων τα Κοτσαμάνια, Ημερίδες με διαλέξεις από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, διανοούμενους, κ.λ.π.

Ο Σύλλογος γιορτάζει τα 30 χρόνια δράσης του με πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Αυγούστου 2013.

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Διαβάστε ακόμα:

14 & 15 Αυγ 2013: 30 χρόνια Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου. Εκδηλώσεις