28 Νοέμβριος 2015, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2015, 14:24

Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ (βίντεο)

  • (Πηγή: DHA)

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ Ταχίρ Ελτσί σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς άγνωστων ενόπλων στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας (όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι). Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως αναφέρθηκε, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του Ελτσί και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Δικηγόρος γνωστός για τη στράτευσή του στην κουρδική υπόθεση, ο Ελτσί αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση, στα μέσα Οκτωβρίου, πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Ντιγιάρμπακιρ και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του Τύπου» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προτού αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.