1 Δεκέμβριος 2015, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2015, 09:48

Η κρίση μέσα από τα γκράφιτι της Αθήνας – Έκθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Καμπέρα (φωτο)

  • Η κρίση μέσα από τα γκράφιτι της Αθήνας – Έκθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Καμπέρα (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Κολεσίδης)

Ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Καμπέρα Χάρης Δαφαράνος ολοκληρώνει τη θητεία του, και θέλοντας να αποχαιρετήσει Έλληνες και Αυστραλούς ή/και Ελληνοαυστραλούς, διοργανώνει με τη βοήθεια της συζύγου του έκθεση τοιχογραφιών της Αθήνας που απεικονίζουν τις συνέπειες της κρίσης σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η έκθεση, με τίτλο «Murals of Athens», εγκαινιάζεται στις 2 Δεκεμβρίου στην πρεσβευτική κατοικία και περιλαμβάνει 23 δείγματα της σύγχρονης τέχνης του δρόμου από την Αθήνα.

Πρόκειται για μια «μαρτυρία του τρόπου με τον οποίο η καλλιτεχνική δημιουργικότητα μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες ώρες. Μια γενική έκφραση απογοήτευσης, που προκλήθηκε από τα μέτρα ανελέητης λιτότητας τα τελευταία έξι χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα ειρηνικό καλλιτεχνικό κίνημα το οποίο διεκδικεί χώρο και μεταδίδει σειρά μόνιμων και ζωηρών κοινωνικών μηνυμάτων», γράφει στο σημείωμά της η επιμελήτρια Εύα Δαφαράνου.


Ο θρυλικός Λουκάνικος των Smart, N_Grams and Martinez σε τοίχο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ποια έργα έχει επιλέξει το πρεσβευτικό ζεύγος, δεν είναι γνωστό. Με αφορμή αυτή την έκθεση, όμως, το pontos-news.gr επέλεξε κάποια από γκράφιτι-εικόνες της κρίσης από τη σύγχρονη Αθήνα.

Gallery