28 Νοέμβριος 2015, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2015, 21:06

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου στον Ποντιακό Σύλλογο Σικάγου «Ξενιτέας» (φωτο, βίντεο)

  • Το τερπνόν μετά του ωφελίμου στον Ποντιακό Σύλλογο Σικάγου «Ξενιτέας» (φωτο, βίντεο)
    (Φωτ.: YiannisPhotography.com)

Γενική Συνέλευση, κατά την οποία θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου Σικάγου «Ξενιτέας», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. στο εστιατόριο Just Like Home (8501 W Dempster St., Niles).

Κατά τη Συνέλευση, εκτός από τα συνήθη θέματα όπως ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ, θα γίνει και μια αποτίμηση του επιτυχημένου Συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου.

Το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου, οι ποντιακές ενώσεις της Βόρειας Αμερικής έδωσαν το παρών όχι μόνον για να συζητήσουν θέματα φλέγοντα για τον ποντιακό ελληνισμό και να εκλέξουν νέο ΔΣ αλλά και για να διασκεδάσουν παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες σε αρκετές εκδηλώσεις.


Παρακάθ' του «Ξενιτέα» (βίντεο: Elias Neofytides, MTV of USA)

Γοητεύει και κάνει υπερήφανο όλον τον ελληνισμό το γεγονός ότι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν ξανά μετά τη Γενοκτονία, που έγιναν μετανάστες από ανάγκη ή από επιλογή, διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης, τη γλώσσα και τα έθιμά τους.

Στο ετήσιο δείπνο-συνάντηση των Ποντίων της Βόρειας Αμερικής βρέθηκαν μέλη και φίλοι ενώσεων όχι μόνο από το Σικάγο αλλά και από το Κλίβελαντ, το Κάντον, το Νόργουοκ, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Βοστώνη, και φυσικά τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν τη νότα του ποντιακού πολιτισμού ήταν ο Αντέμ Εκίζ, ο Μπάμπης Ιορδανίδης, ο Χρήστος Τικταπανίδης, ο Γιάννης Απαζίδης και ο Παναγιώτης Σκοπούας.

Η Γενική Συνέλευση του «Ξενιτέα» θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και σχετικά με τα πεπραγμένα του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Μικράς Ασίας και Πόντου (AMPHRC), που βγήκε από τα σπλάχνα του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Σικάγου και επιδεικνύει σπουδαίο έργο με αποκορύφωμα την παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Μεγάλη Καταστροφή – Μια ξεχασμένη Γενοκτονία».

  • Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι από το YiannisPhotography.com.