27 Νοέμβριος 2015, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2015, 09:21

Ο ΟΠΑΠ περνά στην αντεπίθεση για το φόρο στα τυχερά παιχνίδια

  • Ο ΟΠΑΠ περνά στην αντεπίθεση για το φόρο στα τυχερά παιχνίδια
    Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε σειρά δικαστικών ενεργειών προχωρά ο ΟΠΑΠ με αφορμή την πρόσθετη φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια και την αιφνίδια αλλαγή στον κανονισμό των VLTs το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας κατατέθηκε χθες στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ ΑΕ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, κοινοποιήθηκε «έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015 όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ στο διαδικτυακό στοίχημα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, «στις 19 Νοεμβρίου 2015, η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2016. Μεταξύ άλλων, το τέλος αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη-αδειοδοτημένων και μη-εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, το συντομότερο καταλλήλως δυνατόν».