27 Νοέμβριος 2015, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2015, 18:43

Κακοκαιρία την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά

  • Κακοκαιρία την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά
    (φωτ.: ΕPA/Roman Pilipey)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1.400 μέτρα) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1.400 μέτρα ). Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1.400 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.