27 Νοέμβριος 2015, 09:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2015, 09:37

Στους ήχους της ποντιακής και της κρητικής λύρας χόρεψε η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης

  • Στους ήχους της ποντιακής και της κρητικής λύρας χόρεψε η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης

Το «πάντρεμα» ποντιακής και κρητικής λύρας κυριάρχησε για περισσότερο από δύο ώρες στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ), όπου διοργανώθηκε κρητικοποντιακό γλέντι με τη συνεργασία της ΕΛΘ και του συλλόγου Κρητών «Ιδαία Γη».

Η εκδήλωση είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώθηκε, από όσους προσήλθαν και την παρακολούθησαν, μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. 

Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στις άπορες οικογένειες (περίπου 40), που στηρίζει η φιλανθρωπική οργάνωση «Αρωγή».

Καλωσόρισμα και ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης απηύθυναν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Αποστολίδης, ο πρόεδρος της Ιδαίας Γης, Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, και ο εκπρόσωπος της Αρωγής, καρδιολόγος Γιώργος Αηδονίδης.

Από το συγκρότημα της Ιδαίας Γης συμμετείχαν οι μουσικοί Κώστας Κυριτσάκης (λύρα, τραγούδι), Μάριος Μπορμπουδάκης (λαούτο), Μαρία Μπερερουδάκη (λαούτο) και Κώστας Γιασαφάκης (μαντολίνο). Ποντιακή μουσική έπαιξε το συγκρότημα «Αργατεία», το οποίο αποτελείται από τους μουσικούς Φίλιππο Κεσαπίδη (λύρα), Κώστα Κασλούδη (τραγούδι), Νίκο Καρακαλπακίδη (λαούτο), Γιώργο Πετρίδη (νταούλι) και Νατάσα Τσακηρίδου (τραγούδι).

Οι θεατές της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κρητικά και ποντιακά εδέσματα.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης