26 Νοέμβριος 2015, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2015, 17:29

Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους ο Τσίπρας

  • Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους ο Τσίπρας
    (Φωτ.:ΑΠΕ/ΜΠΕ/Γρ. πρωθυπουργού/ A. Bonetti)

Υπέρ της  δημιουργίας κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τάχθηκε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στην Ραμάλα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης ότι το ταξίδι του γίνεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή, «σε μια στιγμή μεγάλης έντασης και βίας έναντι του άμαχου πληθυσμού» εκφράζοντας την ανησυχία του γι αυτό όπως επίσης και για τον συνεχιζόμενο εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Μαχμούντ Αμπάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Παλαιστινιακό και για το πώς βιώνεται από τον παλαιστινιακό λαό η κατοχή, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου για επίσημη επίσκεψη. Δεν αποκλείεται εκείνη τη μέρα να συγκληθεί και η Ελληνική Βουλή και να προχωρήσει σε αναγνώριση του παλαιστινιακού Κράτους.