1 Δεκέμβριος 2015, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2017, 13:50

Περέκ στο φούρνο

  • Περέκ στο φούρνο

Έναν ακόμα τρόπο για να απολαύσετε τα ποντιακά περέκ σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ
  • 6 ή 8 φύλλα περέκ*
  • ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο
  • 3 φλ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • τυρί φέτα, κασέρι ή χόρτα ή αυγά (και οτιδήποτε άλλο τις αρεσκείας σας)

*Τα περέκ μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα ποντιακών προϊόντων ή να τα φτιάξετε εσείς. 
Δείτε τη συνταγή εδώ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λαδώνουμε το ταψί.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το λάδι και τα χτυπάμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Βουτάμε ένα-ένα στο μίγμα συνολικά 3 φύλλα ώστε να βραχούν καλά και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του τρίτου φύλλου και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα επίσης βρεγμένα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα που έχει περισσέψει από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
  • Πηγή: perek.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ