26 Νοέμβριος 2015, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2015, 14:08

Από το βράδυ και από τα δυτικά η νέα επιδείνωση του καιρού

  • Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ
    (φωτ.: Flickr/Nikos Koutoulas)

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι από σήμερα το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Ήπειρο και δυτική Στερεά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανόν να επηρεάσουν την κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, εκτός από τη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Κυρίως θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. 

Σε Ιόνιο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια, και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.