30 Νοέμβριος 2015, 19:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2017, 08:24

Σεκέρ παρέ, ένας γλυκός πειρασμός από την Πόλη

  • Σεκέρ παρέ, ένας γλυκός πειρασμός από την Πόλη

Σιροπιασμένες γλυκές μπουκιές σας προτείνει το pontos-news.gr – ένα από τα δημοφιλέστερα ανατολίτικα γλυκά.

ΥΛΙΚΑ

Για 8 μερίδες

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 240 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10΄ το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5΄.
  3. Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5΄.
  4. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: treloi.eu