25 Νοέμβριος 2015, 22:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 21:42

Στις 10 Δεκεμβρίου η έναρξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος

  • Στις 10 Δεκεμβρίου η έναρξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική της OPAP Investments Ltd του ομίλου ΟΠΑΠ.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ με επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε να είναι η 10η Δεκεμβρίου 2015 ως ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς της. Πλέον, ενεργοποιείται η διαδικασία για να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τα έσοδα από τα 40,501 εκατ. ευρώ που προσέφερε η εταιρεία ως τίμημα στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει εντολή αποδέσμευσης του ποσού της πρώτης δόσης, ύψους 20% του τιμήματος, το οποίο είχε κατατεθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης και θα αποδεσμευθεί υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ στις 27 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη δόση, ύψους 30% του τιμήματος, θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος (10/12). Την ίδια ημερομηνία, η Ιπποδρομίες ΑΕ πρόκειται να εγκατασταθεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής, αναλαμβάνοντας εφεξής τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών.