9 Αύγουστος 2013, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:15

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

  • Αυτές είναι οι 393 πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Μας τα χαλάει λίγο ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς θα πέσει η λίγο η θερμοκρασία και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο από τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και πάλι ενώ θα κοπάσουν λίγο και οι θυελλώδεις άνεμοι που μας έχουν ταλαιπωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ανήμερα της Παναγίας ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας, ουσιαστικά στην Πίνδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 19 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 βαθμούς και το 37 αφορά κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή το Αγρίνιο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και την Ηλεία. Στις νοτιότερες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό, βοριαδάκι 3 με 4 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό οι άνεμοι θα πνέουν  5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 26 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 34 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Περιμένουμε μεταβολή του καιρού πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με λίγες τοπικά νεφώσεις που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και περιμένουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν στην Ηπειρο, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά της Θεσσαλίας κυρίως το απόγευμα. Στις υπόλοιπες ανατολικές, νότιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ, απο το απόγευμα όμως στο Ιόνιο οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και το Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν από 3 εως 5 μποφόρ και τοπικά εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 19 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 36 βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 3 εως 5 μποφόρ και στον Ευβοϊκό εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 34 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Η μεταβολή του καιρού που ξεκίνησε το Σάββατο από τα δυτικά θα συνεχιστεί και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με λίγες νεφώσεις που τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μπόρες κύριως στις ορεινότερες περιοχές. Στις νότιες και νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση,  θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 35 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 35 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και μόνο στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα υπάρξουν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στον Ευβοϊκό 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 24 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιασμένο ουρανό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τα συννεφα θα πυκνώσουν οποτε και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και ίσως καταιγίδα κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 33 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και σημειωθούν βροχές και μπόρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες νοτιες και νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 35 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 36 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 34 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ όμως στα ανατολικά του νομού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 εως 34 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οποτε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες μπόρες κυρίως όμως ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 19 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 34 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, βοριαδάκι 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 εως 35 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει για λίγο και θα εκδηλωθούν προσκαιρες μπόρες ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, όμως στα πελάγη θα πνέουν τοπικά βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 19 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 με 38 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 εως 37 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 36 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη, ανήμερα της Παναγίας
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά οποτε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως όμως στα βουνά της Πίνδου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ομως στα πελάγη θα πνέον βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 19 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 38 και στα νησιά από 20 εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και βοριαδάκι 2 με 4 μποφόρ αλλά στα ανατολικά του νομού θα οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 24 εως 36 βαθμούς ενώ στα δυτικά προάστια ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 35 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: newsit.gr