26 Νοέμβριος 2015, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2015, 12:46

Γιορτές Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη

  • Γιορτές Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ. αρχείου)

Δέντρα με στολίδια και φωτάκια, μια μεγάλη φάτνη, το Σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τον αγαπημένο των παιδιών άγιο μέσα αλλά και έξω από αυτό, το Σπίτι του Παραμυθιού, το Σπίτι της Γης, το Σπίτι της Αγάπης, λούνα παρκ, παγοδρόμιο, δημιουργικά εργαστήρια, σειρά εκδηλώσεων και παραστάσεων και μια τεράστια τσουλήθρα από πάγο θα κοσμήσουν για περισσότερο από έναν μήνα (από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου) την καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του φετινού χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, το οποίο θα είναι ύψους 15 μέτρων, θα στηθεί για άλλη μια χρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στη φάτνη με την αναπαράσταση της γέννησης του Σωτήρος.

Στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν ακόμα το Σπίτι του Παραμυθιού –το οποίο θα «ταξιδέψει» τα παιδιά σε χώρες και ιστορίες βγαλμένες από τα παραμύθια–, τρία σπιτάκια με δημιουργικά εργαστήρια (κατασκευές, ζωγραφική κ.ά.), καθώς και το Σπίτι της Γης, όπου θα παρουσιάζονται διάφορα αφιερώματα με επίκεντρο την ιστορία, τη γεωγραφία, τη φιλοσοφία κτλ.

Την αγκαλιά του, το πλατύ χαμόγελό του, αλλά και δώρα θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους φίλους του ο Αϊ-Βασίλης, μέσα και έξω από το σπίτι του, ενώ όσοι θέλουν θα μπορούν να αφήσουν ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στο Σπίτι της Αγάπης, τα οποία θα παραχωρηθούν σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, σε απόρους και σε πρόσφυγες.

Επίσης κουκλοθέατρο, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μηχανοκίνητα παιχνίδια, ένα παγοδρόμιο και μια μεγάλη τσουλήθρα από πάγο θα μπορούν να απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών μικροί και μεγάλοι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος, στην οδό Αριστοτέλους θα υπάρχει ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 7 μέτρων, καθώς και το Σπιτάκι της Γυναίκας του Αϊ-Βασίλη, η οποία θα βοηθά τα παιδιά να γράφουν κάρτες και γράμματα στον αγαπημένο τους άγιο, ενώ βόλτα με οικολογικό τρένο θα μπορούν να κάνουν, όσοι το επιθυμούν, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.