25 Νοέμβριος 2015, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 18:30

Ρώσος πιλότος: Καμία προειδοποίηση από την τουρκική αεροπορία

  • Ρώσος πιλότος: Καμία προειδοποίηση από την τουρκική αεροπορία

Ο επιζών χειριστής του ρωσικού μαχητικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική αεροπορία δήλωσε σήμερα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος πιλότος δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση, ηχητική ή οπτική, πριν από την κατάρριψη.

Ο Κονσταντίν Μουράβκιν, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, δήλωσε ότι το αεροσκάφος πετούσε πάνω από συριακό έδαφος και δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. 

«Δεν υπήρξε απολύτως καμία προειδοποίηση», υποστήριξε με έμφαση προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού ήξερε πάρα πολύ καλά, «σαν την παλάμη του», τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Μουράβκιν διασώθηκε νωρίς το πρωί από Ρώσους και Σύρους κομάντο και λίγες ώρες αργότερα μίλησε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό από ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

 Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού έφερε εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μόσχας. Η κινητοποίηση κατέληξε σε επίθεση στην πρεσβεία της Τουρκίας, όπου οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες, αυγά, ντομάτες και μπογιά, ενώ έσπασαν δεκάδες τζάμια παραθύρων στον πρώτο και δεύτερο όροφο.