25 Νοέμβριος 2015, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 14:34

Δελφοί: Υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

  • Δελφοί: Υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 θέτει ο Δήμος Δελφών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Η υποψηφιότητα παρουσιάζεται στις 6 το απόγευμα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13) στην Αθήνα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης ζωντανεύοντας την αρχαία λύρα των Δελφών, με τη συνεισφορά της Λυδίας Κονιόρδου και το τραγούδι των Βασίλη Γισδάκη και Φένιας Χρήστου. Κρουστά θα παίξει ο Αλέκος Χρηστίδης. Εκεί και το Σύνολο Πνευστών των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Άμφισσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί από τον δήμαρχο Δελφών ο Μάικλ Σκοτ, καθηγητής Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, συγγραφέας δύο βιβλίων για τους Δελφούς και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ για την αρχαία Ελλάδα στο BBC, το National Geographic και το History Channel, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας.

Σπουδαίο κέντρο του πνεύματος, κέντρο και σημείο αναφοράς με μνημεία, διαδρομές και γιορτές, οι Δελφοί εκφράζουν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη και στέλνουν οικουμενικό μήνυμα.