25 Νοέμβριος 2015, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 07:09

Πανικός από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στο Περού

  • Πανικός από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στο Περού

Με μόλις έξι λεπτά διαφορά «χτύπησε» το βράδυ της Τρίτης ο εγκέλαδος το Περού, προκαλώντας πανικό σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. 

Ο πρώτος και ο πιο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε τα σύνορα Περού-Βραζιλίας στη λεκάνη του Αμαζονίου.

Η σεισμική δόνηση αρχικά δηλώθηκε ως 7,1 βαθμοί στην κλίμακα Ρίχτερ και σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS είχε επίκεντρο 296 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περουβιανής πόλης Πουέρτο Μαλδονάδο. Το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, περίπου 602 χιλιόμετρα, σε μια ζούγκλα με χαμηλό πληθυσμό, οπότε δεν αναμένεται να έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές ή θύματα.

Η δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή έξι λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα σημειώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από τον πρώτο σεισμό στα σύνορα Περού και Βραζιλίας, στο κεντρικό Περού, στις 00:50 ώρα Ελλάδας. Το εστιακό βάθος ήταν και σε αυτή την περίπτωση μεγάλο, περίπιου 605 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές.