24 Νοέμβριος 2015, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2017, 12:34

Σε εξέλιξη ομηρία σε πόλη της βόρειας Γαλλίας

  • Σε εξέλιξη ομηρία σε πόλη της βόρειας Γαλλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία στην πόλη Ρουμπέ στο βόρεια Γαλλία, μια περιοχή κοντά στο Βέλγιο, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένοπλοι άνδρες κρατούν ομήρους, ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί στη πόλη Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία, γνωστοποίησε πηγή της αστυνομίας.

Δεν έχει καταστεί προς το παρόν σαφές εάν οι ένοπλοι συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία.

«Μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και κρατούνται όμηροι. Υπήρξαν πυροβολισμοί και η γειτονιά έχει αποκλειστεί» επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του κρατούνται όμηροι».

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν πολλοί τραυματίες από σφαίρες. Αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση αλλά για επιχείρηση ένοπλης ληστείας αλλά ότι μεταξύ των ομήρων βρίσκονταν παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ή οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι, στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης. Ο ή οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού.

Μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, της Raid, μετέβη στην περιοχή και οι Αρχές είχαν αποκλείσει την πρόσβαση.